daejeon

Ubuntu Fest review

  • Eojin Kim

2018-06-25T21:49:00+09:00

Ubuntu Fest was held on June 23 in Daejeon. The event was organized under the theme of “Ubuntu and Embedded” and sessions were held on various topics, from the latest trends in the embedded software field to embedded deep-running. It was also the first seminar since the Daejeon team was organized. Ubuntu Fest proceeded in the following order: Time Schedule 13:00 ~ 13:10 (10min) Registration 13:10 ~ 13:20 (10min) Schedule of the day 13:20 ~ 13:40 (20min) Introducing the Community 13:40 ~ 14:20 (40min) Mijeong’s - 「Plant Deep-Learning in Mobile」 14:20 ~ 14:30 (10min) break time 14:30 ~ 15:10 (40min) Keunsu Shin’s - 「Social Media for Machines, MQTT」 15:10 ~ 15:20 (10min) break time 15:20 ~ 16:00 (40분) Haryun Shin’s - 「The Introduction of Hardware Development Process in a Startup」 16:00 ~ 16:10 (10min) break time 16:10 ~ 16:50 (40min) Hanwook Kim’s - 「Code-based design vs Model-based design」 16:50 ~ 17:00 (10min) break time 17:00 ~ 17:20 (20min) Lightning Talk 17:20 ~ 17:40 (20min) Advertising and Drawing Lots Mijeong’s 「Plant Deep-Learning in Mobile」 The first session was 「Plant Deep-Learning in Mobile」 Addressed by Mijeong who came from Seoul to present to us at Ubuntu Fest.

Ubuntu Fest 후기

  • 김어진

2018-06-25T21:49:00+09:00

6월 23일 대전에서 Ubuntu Fest가 진행되었습니다. 우분투와 임베디드를 주제로한 이번 행사는 임베디드의 최신동향에서부터 임베디드속 딥러닝까지 다양한 세션이 진행되었습니다. 또한 대전팀이 생긴 이후 첫 세미나였던 만큼 뜻깊은 행사였습니다. Ubuntu Fest는 다음과 같은 순서로 진행이 되었습니다. 시간 일정 13:00 ~ 13:10 (10분) 등록 13:10 ~ 13:20 (10분) 일정안내 13:20 ~ 13:40 (20분) 커뮤니티 소개 13:40 ~ 14:20 (40분) 미정 - 모바일에 딥러닝 심기 14:20 ~ 14:30 (10분) 휴식 14:30 ~ 15:10 (40분) 신근수 - 기계들의 소셜 미디어, MQTT 15:10 ~ 15:20 (10분) 휴식 15:20 ~ 16:00 (40분) 신하륜 - 스타트업에서 하드웨어 개발 프로세스 도입하기 16:00 ~ 16:10 (10분) 휴식 16:10 ~ 16:50 (40분) 김한욱 - Code-based design vs Model-based design 16:50 ~ 17:00 (10분) 휴식 17:00 ~ 17:20 (20분) 라이트닝 토크 17:20 ~ 17:40 (20분) 광고 및 경품 추첨 미정님 ‘모바일에 딥러닝 심기’ 첫번째 세션은 미정님의 ‘모바일에 딥러닝 심기’였습니다.

Ubuntu 18.04 Release Party 후기

  • 한영빈

2018-05-11T01:34:00+09:00

4.28 토요일 부터, 4.29 일요일 까지. 우분투 18.04 릴리즈 파티를 준비하여 진행 하였습니다. 이번 LTS 버전 출시기념 릴리즈 파티 행사는, 서울 뿐만이 아닌 다른 지역에서도 공식적으로 진행되어 이전에 진행되었던 릴리즈 파티 행사와는 또 다른 의미를 가지게 되었습니다. 서울 외에, 대전과 부산에서 진행 되었으며. 세 행사 모두 성공적으로 마무리 되었습니다. 서울 선릉역 근처에 위치한 D.CAMP에서 행사가 진행되었습니다. “코딩이랑 무관합니다만,”이라는 페이스북 기반의 커뮤니티화 함께 행사를 준비하였습니다. 다른 세미나 행사와는 또 달리, LTS 출시 기념을 위한 행사이다 보니 60~70명 정도의 평소와 비교하면 정말 많은분들께서 참석해 주셨습니다.

Report for hosting Ubuntu 18.04 LTS Release Party in Korea

  • Youngbin Han

2018-05-01T01:34:00+09:00

Last weekend, We hosted Ubuntu 18.04 LTS Release Party in 3 different cities. We hosted event on Saturday at Seoul and Busan, and on Sunday at Daejeon. All event were ended successfully. Seoul At Seoul, It was held at D.CAMP near Seolleung station. The event was co-hosted with “Well, It’s not related to coding” About 60~70 people attended to celebrate the release of new LTS version. We talked about changes in the new LTS release and also other topics such as:

우분투한국커뮤니티 블로그

© 2021 우분투 한국 커뮤니티 (우분투 한국 로컬 커뮤니티 팀). 별도 고지가 있는 경우를 제외하고, 웹 사이트 소스코드는 MIT, 웹 사이트의 컨텐츠는 CC BY-SA 4.0 라이선스로 이용 가능합니다. Ubuntu 및 Canonical 은 Canonical Ltd. 의 등록 상표입니다.

GitHub에서 소스코드 보기